woensdag 30 januari 2013

Gezellige dag....

...........hadden we met een paar vriendinnen. Jammer dat er eentje ziek was en er niet bij kon zijn. Al jaren komen we met een klein clubje bij elkaar om te naaien en te kletsen (heel belangrijk dat laatste!) We maken dan quilts die we weg gaan geven aan een leuk doel. Per slot moet je toch een reden hebben om te prutsen aan lappies, toch? En nu is onze derde quilt bijna klaar!
Gemaakt van al de resten die we bijelkaar hebben gezocht. Resten van quilts van lang geleden en van nu. We hebben de punten op papier genaaid zodat we allemaal het zelfde resultaat gingen krijgen. Samen aan een quilt werken en dan ook de blokken nog passend krijgen is het moeilijkst wat er is. Ieder legt de gesneden lapjes toch net weer even anders onder het naaimachine voetje. Maar dit geeft een goed resultaat.: een lekkere vrolijke quilt.
Boven in ziet je een stukje van de achterkant. We hebben ook voor de achterkant resten gebruikt. Elk blok is op de 'Quilt-as-you-go' manier gemaakt en machinaal gequilt.
En zo ziet het er dan uit. Zouden kinderen hier niet helemaal blij van worden? Ik denk het wel. Vriendin N naait eerst nog de binding om de quilt en gaat informeren bij een instelling of ze de drie Quilts willen hebben.
De regen striemt tegen de ramen, de wind raast om het huis..............mooie dag voor wat handwerk!
Fijne dag!

3 opmerkingen:

Cosiendo Lunares zei

It's amazing! Congratulations!

Cosiendo lunares

Rita Janssen zei

Wat een mooie quilt die jullie uit de restjes tevoorschijn toverden! Daar zal zeker iemand lekker warm en knus onder kunnen liggen en genieten van jullie werk.
Proficiat aan iedereen!
Groetjes, rita.

conny's quilts zei

Wat een mooi project om zo samen aan gewerkt te hebben. Daar wordt ieder mens wel blij van!