zondag 17 februari 2013

Volle dagen

Na een paar dagen griep (wie heeft hem nog niet gehad?? Opsteken die vingers!) was ik net op tijd weer redelijk opgeknapt voor de logeerpartij van mijn moeder. Toen ze kwam zijn we meteen het atelier ingedoken om verder te gaan met ons kleed.
Knippen, strijken, schikken en vast spelden. Zo, ze zitten allemaal lekker naast elkaar klaar om vast genaaid te worden.
Beetje dichterbij....ze zijn gemaakt van lekkere zachte wollen stofjes en het patroon komt uit Primitive Quilts and Projects. Een heel leuk tijdschrift waarin te veel leuke dingen staan om te maken!! We hebben een hele middag zitten zoeken, strijken, knippen, koffie leuten en nu aan de slag met naald en draad. Arie komt ons zo nu en dan verwennen met koffie of een glaasje wijn.

Dan even naar de wolwinkel voor een broodnodig nieuw bolletje wol om te breien. Kijk dit vest gaat mijn moeder breien. Ze heeft gekozen voor dezelfde wol en kleur. Zal mooi staan!

En ik koos dit jurkje om voor Nikki te breien. Ik brei de bloemen niet in, daar heb ik een hekel aan. Ik zit dit tricot deel heerlijk te breien terwijl ik zo nu en dan even naar de TV gluur en zit te kletsen. Later maas ik de bloemen er op.

Toen nog maar eens een werkje opgezocht om gezamelijk te doen. Tja, maar wat?? Leuke kussen voor op de picknickbank?? YES!! Dus even besproken en gezocht wat het leukst en makkelijkst is om samen te doen. Crazypatchwork dat is het geworden. We naaien op papier dan worden de blokken uiteindelijk allemaal van dezelfde maat.
Lapjes klaar, naaimachines klaar, messen en scharen in de aanslag en starten maar. Wat is het hier nog netjes!!

Haha! Dat netjes is al snel over. Het is een rommeltje aan lapjes en draadjes maar o,o, wat hebben we het naar ons zin! Kiezen welke kleur nu weer leuk zal staan, een lapje bewonderen omdat het al zo lang in de stapel lag, strijken knippen.......

En zo gaan ze worden. Allemaal van Roberta Horton ruitjes en streepjes stof. Ik heb nog stapels liggen die nu fijn verbruikt gaan worden. Voor de twee sets hebben we 192 blokken nodig. We hebben er nu drie klaar en nog even werk te verzetten. Gelukkig is het nog geen weer om buiten te zitten en hebben we nog even tijd.  
Fijne dag!

12 opmerkingen:

Unknown zei

Ik steek mijn vinger op!

Groetjes Anita

baukje zei

Wat ontzettend leuk dat je dat samen met je moeder doet. En ik steek mijn vinger ook op hoor,hier in Frankrijk is de griep nog niet gearriveerd , en mag ook wegblijven hoor!!!!!

Anoniem zei

Ik ook, geen griep of verkoudheid. Mijn man was wel verkouden. Ik slik tegenwoordig vitamine D (op advies van de specialist) en dat schijnt goed tegen griep/verkoudheid te werken.

Leuk jurkje ga je breien. Je kan trouwens de bloemen er ook op mazen. Dat is mss minder werk en vind je mss leuker dan inbreien. ;-)

De vest die je moeder gaat breien is schitterend. Echt mooi.

Mooie blokjes en haasjes/konijntjes.

Diana zei

Heel erg leuke projecten en het ziet er heel gezellig uit.
Waar kan je die Primitive Quilts & Projects kopen? Zag het alleen nog maar op Amerikaanse sites voorbijkomen.

Unknown zei

Er zijn toch meer vingers in de lucht dan je dacht. Hier ook een vinger op (en een hand onder de tafel om het af te kloppen :-) )

Saskia Smit zei

Dat wordt een gezellige picknickbank. En ik steek ook mijn vinger aarzelend op.

Anoniem zei

Het lijkt me heerlijk, samen met je moeder dit te kunnen doen. Echt genieten, ook van je verhaal. Het jurkje wordt LEUK. En ja, ik houd ook niet van iets inbreien, maar mazen vind ik wel weer heel leuk. Fijne dag nog en oja, ook ik steek mijn vinger op. Misschien de Belgische lucht?????? Groetjes Wilma

Bizzy Martine zei

Ik steek mijn vinger op, maar voor hoelang dat weet ik niet. Mijn echtgenoot heeft de griep en Kristel liet me weten dat ze ook grieperig was. Hopelijk krijg ik het niet!!!
Ik had trouwens een leuke dag in Parijs!!!
Leuk dat je zo wat samen met je mam kan naaien!!!
Grtjs, Martine

Rita Janssen zei

Wat een ijver alweer Els na die paar dagen griep :) Jij bent echt niet te stoppen... Jullie kleed wordt prachtig dat zie je zo en dat vest dat je moeder gaat breien lijkt me heel kunstig en moeilijk, dat zou ik wel eens willen zien als het klaar is.
En jouw jurkje is ook heel mooi, ik brei liever in, mazen haat ik, zo zie je maar, ieder zijn ding.
Groetjes, rita.

Anoniem zei

Ook ik steek m'n vinger op, nog geen griep hier in luxemburg. ik doe ook liever mazen als inbreien, wordt ook mooier, geen gaten..en niet zoveel verschillende draden aan de achterkant. Jullie zijn goed bezig veel plezier samen en geniet ervan.
Carla Meysembourg

josé zei

Ik steek NIET mijn vinger op, al lang in de lappenmand.

Nu weer antibiotica voor blaasontsteking. Ik hoop dat ik dan alles gehad heb.

Maar wat een schattig jurkje in de maak. Op mazen vind ik ook fijner.Komt uit een schattig boekje, van de schrijfster staan er hier ook 2 volgens mij. En het vest van je moeder super mooi.En de kussen voor de tuinbank ik hou van die ruitjes en streepjes heerlijk.

Je Quiltje enig.

Jullie zijn super gezellig bezig.

Ik ben jaloers met je moeder. Zou willen dat ik dit nog kon.

Liefs José

Mir zei

Ja, ik kan ook m'n vinger opsteken, tot op heden is het ons deurtje voorbij gegaan. Leuk dat jurkje. Ik hou van inbreien en dat jurke heb ik op m'n verlanglijst staan. De sjaal en muts uit hetzelfde boekje heb ik al wel gebreid. voor oudste kleindochter! groetjes, Mirjam