maandag 9 juni 2014

Super leuk!

En dan praat ik over de Naald & Draaddag! Wat heerlijk dat we zoveel gezellige mensen in de tuin hadden die heerlijk een steekje zaten te prikken, gezellig te kletsen en mooie werkstukken hadden opgehangen in de tent. Ineke en Ellen hebben beide de publieksprijs voor de mooiste...kleurigste....enz. ontvangen. Bedankt alle dames voor deze oogstrelende werkstukken! Gelukkig werkte de weergoden ook mee, op een klein buitje na was het heerlijk buiten te vertoeven. Brrrr de dag er na.....regen!
En dit was het nieuwe ontwerpje wat ik had meegenomen....pincushions! Een gezellige sneeuwman die het niet erg vindt dat we spelden in z'n buik prikken. Leuke pompoen met muisje of maak het uit allemaal gekleurde restjes stof en je hebt een leuke bol voor je spelden.
Zet ze zo neer of lijm ze op een mooie klos. Speldenkussens...we hebben er nooit genoeg en krijgen er nooit genoeg van om ze te maken (of daarna weg te geven!)
Ondertussen beginnen hier de kersen goed te rijpen. De boom is afgeladen en daardoor krijgen wij ook kans om ze te plukken. Vorige jaren waren de vogels ons steeds voor. Ook best want die moeten per slot ook eten nietwaar. Hier zie je Marloes de mooiste er tussenuit halen en Sam staat gespannen te wachten. Hij mag ze sorteren. Oei wat staat zijn moeder hoog! Gelukkig dat Opa een hand aan de trapleer heeft!
Met deze mooie weersvoorspellingen was een BBQ natuurlijk zo gepland. Heerlijk onder de pruimenboom in de schaduw lekker snoepen van het vlees, de groenten en het fruit. Gezellig zo!
Alles is weer schoon en opgeruimd en dan is het tijd voor de lapjes!! Even graaien in mijn 3 cm kistje ( restjes stof snijd ik meteen in vierkanten van verschillende maten) Snuffelen, zoeken, wikken en wegen welke kleuren er aan elkaar komen......randje zoeken......kopje thee drinken om weer inspiratie op te doen....blokje zus...blokje zo.....snijden......rand er om......toch niet mooi......er weer af en andere randje er tussen.......
Het wordt wel wat!
Fijne dag!

7 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep leuk blogje alweer,
jij bent ook al in de wintersfeer met je sneeuwman,

gezellig

ik heb give away voor de kerst


knuf mieke

Anoniem zei

Oh wat ziet het er weer allemaal gezellig uit. Fijn dat alles zo goed verlopen is. Dank voor je tip om restjes in blokjes van allerlei maten te snijden. Dat oogt meteen aantrekkelijker en pakt zo heerlijk weg. Groetjes Wilma

Anoniem zei

Het ziet er super gezellig uit!

Heel jammer dat ik niet kon:(

En wat een schattige sneeuwman!

Groetjes Corrie t

Lida zei

Jammer dat ik het moest missen, maar ja kan niet naar alles toe! Wat is die sneeuwman gaaf! Groetjes
Lida

Rita Janssen zei

Gezellig was het daar en je hebt leuke speldenkussens gemaakt! Lekker al dat fruit nu en ook BBQtijd is altijd leuk!
Grtjes,rita.

md. saiful islam zei

wow, how nice & exclusive post. i like it. this is very helpful post in this time. thanks for sharing the information.

Make your life style?

Els zei

test