dinsdag 20 januari 2015

BOM

Maandag hadden we een gezellige middag.De dames die mee deden aan de BOM 'A year in the Country' kwamen laten zien hoe ver ze waren.
Femke was helemaal klaar! De blokken zitten 'quilt-as-you-go'aan elkaar en dus is de quilt na het laatste blok ook echt klaar! Nog 'even'de binding en de quilt kan hangen...liggen...
Kijk, nog even een leuk detail! Zij heeft veel met wolvilt gewerkt. En zie, dan is het mogelijk een 'losse' bloem te maken. Een mooie oude knoop om het geheel af te maken. Let eens op de vierkanten blokjes.....leuk zo'n motiefje precies in het midden.
Nog een paar naadjes en de quilt van Janny is ook klaar. Dan komt het quilten nog maar dat is ook een leuk klusje. 
Nog wat kleine details aanbrengen na het quilten om het echt helemaal af te maken. Mooie kleuren combinatie. Dat de blokken en de quilts er niet helemaal recht uit zien ligt aan mijn geweldig talent om te fotograferen hoor! 
En hier de quilt van Nel die ook klaar is. Deels machinaal en deels met de hand gequilt. Prachtig!

Mooie stofjes heeft Nel gebruikt. Ik zit hier te likkebaarden want ik zie er verschillende die ik niet heb..... Het schaap heeft een roestig belletje....tingelingeling!
Jammer dat de andere op vakantie en ziek waren want die hadden we ook graag bekeken en er van genoten. Volgende keer maar?
Natuurlijk gingen we ook nog even aan de slag. Uit deze bende lapjes hebben we een leuk speldenkussentje gemaakt. Ach die hebben wij, patchworkmeisjes, toch nooit genoeg? Oeps nu staat de doos met bonbons wel heel prominent in beeld! Betrapt!
Komende vrijdag gaan we weer QuiltKwebbelen dus is het weer tijd voor een sneak peak! Zie jullie al wat het gaat worden? hihi!
Zo, tot slot nog even een leuk hoekje. In deze tijd kan ik niet genoeg krijgen van de bloembolletjes. In oude melk kannetjes, oude blikjes, gekke potjes.....ik geniet er van!
Fijne dag!

4 opmerkingen:

Lida zei

Wat een gezellige quilt is het geworden en leuk al die verschillende gebruikte stofjes! Groetjes
Lida

BezigeBijMirjam zei

Erg leuk patroon, " a year in the country"! Mooie combi van patchen en appliqeren.

Johanna Zweden zei

Wat een mooi quilt
Groetjes uit Zweden en een fijne dag

Anoniem zei

Els wat heb je weer een mooi patroon gemaakt voor deze BOM, landelijke quilt. En ja Femke.....die maakt ook zo'n mooie creatieve dingen. Ik lees op haar blog en weet dat ze een grote fan van je is. Ook de andere quilts zijn mooi geworden. Fijne dag nog. Groetjes Wilma