dinsdag 2 februari 2016

Gezellig...

....weekend achter de rug. 
Naast feestvieren, kletsen, snoepen en eten in het restaurant (jammie!) zijn we ook nog naar het Friesmuseum geweest. Tja, wanneer je toch in het hoge noorden bent is het jammer om de gelegenheid te laten liggen. Buiten kwam de regen met bakken naar beneden! Leuk om door het Gronings en Fries landschap te rijden. Zwaai naar Trijntje in Sebalderburen en op naar het museum.
Er was een zaal met het breiwerk door de eeuwen heen. Kijk eens: hier kralenbeursjes......wie breide ze niet? Er bij een kralentas gemaakt van hele grote kralen. Superidee!
Deze popjes, ongeveer 20 cm hoog, stonden bij een handschoen uit die tijd. Heel fijn gebreid. Krijg je toch meteen zin om ook te maken?
En sokjes....op de voorgrond een kindersok uit vervlogen tijden. Er bij kleine sokjes, misschien 5 cm hoog, in allerlei kleurtjes en hele fijne steekjes. In de andere zalen vonden we kleding stukken, kleedjes, sjaals, sokken en nog veel meer.
Ook was er volop aandacht voor breien en kunst. Hier zie je allemaal vogels huisjes met lange trappetjes. Geweldig! Kortom.....een heerlijke middag. Zeker een aanrader om te gaan kijken en genieten
.En nu roept de 'plicht'weer! Haha, dus dames....dit is het ontwerpje voor de QuiltKwebbels komende vrijdag!!
En voor de deelneemsters van de Kerst/Winterclub.....de pakketjes zitten in een envelop....het adres staat er op......nog even een postzegel plakken en ze komen naar jullie toe!
Heb je zin om ook mee te doen....kan hoor......opgeven en beginnen kan elk moment!
Fijne dag!


Geen opmerkingen: