maandag 15 februari 2016

leuk weekend!

Moeders kwam weer een paar nachtjes slapen. Er was een verjaardag te vieren en we moesten 'nodig' weer eens met naald & draad aan de slag. Beginnen maar met een advocaatje met slagroom. Daar slapen we zo lekker op en zijn dan vief en fit om aan de slag te gaan. Wat gaan we nu eens maken? gelukkig ben ik al vanaf nummer 1 lid van de Simply Vintage. Vol met leuke patronen!!!
En hier 'vielen 'we beide voor. En lief konijnenpopje. Dus graaien en grabbelen in de lappenmanden. Zullen we dit of zullen we dat stofje nemen. Eindelijk gekozen blijkt het lapje te klein.....weer opnieuw leuke combinaties zoeken. En eindelijk zijn we er klaar voor. Eerst maar eens een kopje koffie.....
Knipperdeknip......naaien......borduren....en waarachtig het gaat er al op lijken. In het tijdschrift zijn de oogjes geverfd. Maar.....daar zijn wij geen sterren in dus kiezen wij voor een knoopje. Wel zo veilig, de oogjes moeten immers perfect zijn anders is het beter om voor een knoopje te kiezen.
De schoenen worden op de voeten geverfd. Eerst de buitenste lijnen er op tekenen en dan de schoenen invullen met verf.  Leuk om te doen....lastig om te zorgen dat er geen 'heilige dagen' verschijnen!
Gelukt!! Nu opgehangen om te laten drogen. Tijd voor koffie!
Kijk....ze lijkt al op een echt konijnendametje. Zo, nu tijd voor de verjaardag, eten, een spelletje Yahtzee op het tablet (met een advocaatje er bij!)en dan slapen.
Morgen weer fris verder.
Jurkje maken, broekje er onder, schortje er over. En i.p.v. een tasje naaien hebben wij gekozen om een emmertje aan haar arm te hangen. Veel te druk bezig geweest en helemaal niet aan foto's maken gedacht! Zucht....leuk om te doen...jammer dat het al klaar is!
Heb je er ook zin in: het konijnenvrouwtje staat in Simply Vintage lentenummer 2013 (nr 6)
Fijne dag!

6 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Oh Els wat zijn ze superleuk geworden, en samen met je moeder, en dan ook nog dat advocaatje MET slagroom, Tsssss, een mens kon het slechter hebben!

Martine zei

Wat een gezellige logeerpartij.

Carin Wijnand zei

Van alles genieten, heerlijk ! <3 gr. Carin

Anoniem zei

Wat zijn ze leuk geworden en genoten van je verhaaltje. Groetjes Wilma

Frederika zei

Wat een lieve konijntjes

Hennie zei

Leuke konijntjes, gezellig zo samen bezig zijn.

Groetjes Hennie.