dinsdag 8 januari 2019

Goed begin....

......is het halve werk! Ik wens iedereen dan ook een creatief jaar! Volgens mij 'mag' dat toch nog wel? Of kom ik weer eens achteraan sukkelen?
Een drukke maand december waarbij we een heerlijke kerst met onze complete aanhang en vrienden hebben gevierd.
Kerstboom eruit en bolletjes erin! Ik geniet er van!
Tijd voor een nieuw naaimachine. Lang (te lang) over nagedacht en toch maar eens een betere aangeschaft Bernina B740....wat een beest! En wat zijn er veel veranderingen. Ik heb 30 minuten zitten tobben om de spoel in te rijgen.....ik zit al 50 jaar achter de naaimachine...het moet niet gekker worden....
Even oefenen op een poppenjurkje, heerlijk allemaal, went snel! Wat een handige mogelijkheden zitten er op, ik ben om....
Heb ik, eindelijk, mijn sjaal klaar:
Franstalig patroon met wol gekocht in de geest van Pipi Langkous: Heb ik nog nooit gedaan dus ik kan het! Al die Franse breitermen....het viel vaak niet mee. Maar met mijn gezonde Hollandse verstand (hum!) en de vele foto's is het uiteindelijk toch gelukt. Heerlijk warm joh!
Kijk voor het patroon en wol bij: www.tricotesud.fr en met de vertaling van Wolhalla.nl komt het helemaal goed......denk ik.....hoop ik.....
En toen heb ik mijn nieuwe BOM aangekondigd met de mogelijkheid tot het kopen van een stofpakket. Zoooooo dat heb ik geweten! Quiltland op zijn kop......de mail ontplofte!!!
Hier zie je mijn stofkeuze, lekker country. Country Meppie is haar naam en weer heel anders dan de vorige quilt uit 2017.
Het eerste blok staat op facebook: Patchons avec Bobbin en iedereen mag en kan gratis meedoen.
Inmiddels zijn er een aantal winkels die ook kits voor deze quilt verkopen, LEUK!
www.bobbin.nl
www.puntdepatch.com
www.lindehof.com
www.twinklepatchwork.blogspot.com
www.jookies.nl
www.fatquarters.nl
www.depotterije.be
www.naaldendraad.eu
www.dequiltmuis-shop.nl
Ga bij ze kijken want in elke kleur/print is wel een pakket. Of ga fijn in je eigen kast snuffelen, ook leuk!
Hier is het eerste blok, maken in de technieken die je zelf het leukste vindt of het best beheerst. Elke 1e week van de maand verschijnt er een nieuw patroon van een blok.
Doe mee en zet de foto van jouw blok op de pagina, zo leuk om al die verschillende kleuren/printen te zien! En wil je liever wat hulp er bij: vrijdagmiddag 25 januari deel ik vast het 2e blok uit en kan je meteen aan de slag. Geef je op via de mail: els@bobbin.nl
Fijne dag! 

2 opmerkingen:

Truus zei

Heerlijk een nieuwe naaimachine die doet wat je wilt.
En de nieuwe Bom ziet er ook zo gezellig uit. Ben nog even aan het puzzelen of ik mee doe -de losse blokken van de vorige moeten nog in elkaar gezet worden.
Je sjaal vind ik schitterend en helemaal bij jou passen.
Gezellige avond
groetjes, Truus uit Drenthe

Ineke zei

Geweldige mooie sjaal Els! En het blok van Country Meppie is zo leuk, maar sla het op, zodra ik wat meer af heb, ga ik ook een country quiltje maken. Ik heb dit weekend ook over deze BOM Mysterie geblogd.
Gefeliciteerd met je nieuwe machine, super!